Πρωτοποριακές Λύσεις
Βασισμένες σε Τεχνογνωσία
Παγολεκάνες

Παγολεκάνες

Στις εγκαταστάσεις μας χρησιμοποιούμε κυρίως παγολεκάνες όταν απαιτείται η διατήρηση του κρύου νερού στους 0oC.

Τέτοια συστήματα εφαρμόζουμε στην βιομηχανία γάλακτος για την ψύξη του φρέσκου γάλακτος και για την ψύξη γάλακτος μετά την παστερίωση, στη βιομηχανία αρτοποιίας για την ψύξη του νερού ζύμης στα μίξερ και όπου το κρύο νερό 0οC χρησιμοποιείται σε άμεση ή έμμεση επαφή με τα τρόφιμα.

Σε πολλές εφαρμογές οι παγολεκάνες απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των φορτίων αιχμής, όταν η εγκατεστημένη ισχύς ψύξης δεν είναι επαρκής. Το όφελος εφαρμογής παγολεκάνων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας κατά την νυχτερινή λειτουργία των συμπιεστών για την αποθήκευση ψύξης με την παραγωγή πάγου στις παγολεκάνες.

Η ικανότητα αποθήκευσης ψύξης μιας παγολεκάνης μπορεί να κυμαίνεται από 50 kWh έως 2.000 kWh.

Τα ψυκτικά στοιχεία των παγολεκάνων είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα, εάν το νερό δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το προϊόν.

Η δεξαμενή νερού της παγολεκάνης είναι κατασκευασμένη από φύλλα γαλβανισμένου ή ανοξείδωτου χάλυβα με στερεό πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα. Εφαρμόζεται επίσης εξωτερική μόνωση.

Το ψυκτικό μέσον μπορεί να είναι φρέον, αμμωνία ή γλυκόλη.

Εφαρμόζεται σύστημα ανάδευσης του νερού το οποίο αποτελείται από ένα φυσητήρα αέρα που δημιουργεί στροβιλισμό για καλύτερη ανάδευση του νερού.

Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ συνεργάζεται με Ελληνική εταιρεία κατασκευής παγολεκάνων FBC η οποία κατασκευάζει τις παγολεκάνες σύμφωνα με την μελέτη της εταιρείας μας.Τελευταία νέα

Κεντρικό Σύστημα Κλιματισμού - Κτίριο Δάκων Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το νέο κατάστημα Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ κατασκεύασε το κεντρικό σύστημα παραγωγής κρύου και θερμού για τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΔΑΚΩΝ Αναπτυξιακή ΑΕ.

Περισσότερα

Πελάτες