Πρωτοποριακές Λύσεις
Βασισμένες σε Τεχνογνωσία
Ψύκτες διαλύματος γλυκόλης
Home / Εξοπλισμός / Βιομηχανική Ψύξη / Ψύκτες διαλύματος γλυκόλης

Ψύκτες διαλύματος γλυκόλης

Οι ψύκτες διαλύματος γλυκόλης αποτελούν μια λύση όπου το ψυκτικό μέσο είναι ένα μίγμα νερού – γλυκόλης, όταν απαιτούνται χαμηλές θερμοκρασίες ή πρέπει να προστεθεί γλυκόλη στο νερό ψύξης για τη προστασία κατά του παγώματος.  

Τα συστήματά μας παρέχουν σταθερή παροχή ψυχόμενης προπυλενικής γλυκόλης από -25°C /+7°. Η αιθυλενική γλυκόλη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, αλλά δεν είναι κατάλληλη για  εφαρμογές στις οποίες τα κυκλώματα γλυκόλης μπορούν να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Οι ψύκτες διαλύματος γλυκόλης μπορούν να είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένο αερόψυκτο συμπυκνωτή ή μπορούν να συνεργάζονται με έναν απομακρυσμένο αερόψυκτο συμπυκνωτή ή εξατμιστικό συμπυκνωτή . Μπορούν να είναι για εξωτερική ή για εσωτερική εγκατάσταση μέσα σε έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για τη στέγαση των μηχανημάτων.

Οι τύποι των συμπιεστών είναι οι ακόλουθοι:

  • Συμπιεστής τύπου scroll (κοχλιωτός) για εφαρμογές μικρού μεγέθους (μέχρι 100 kW) και μεσαία  θερμοκρασία ψυκτικού μέσου (θερμοκρασία τροφοδοσίας διαλύματος γλυκόλης: +7oC)
  • Συμπιεστής ημίκλειστος  παλινδρομικός (reciprocating)  για εφαρμογές μεσαίου μεγέθους και μεσαίες έως χαμηλές θερμοκρασίες ψυκτικού μέσου (θερμοκρασία τροφοδοσίας διαλύματος γλυκόλης:-15oC/+7οC)
  • Συμπιεστής ημίκλειστος παλινδρομικός (reciprocating) διβάθμιος για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-25 / -15°C) και καλύτερη ενεργειακή απόδοση
  • Συμπιεστής ημίκλειστος κοχλιωτός (screw) για εγκαταστάσεις μεγάλου μεγέθους και μεσαίες και χαμηλές θερμοκρασίες του ψυκτικού μέσου

Οι ψύκτες μας με διάλυμα γλυκόλης είναι εξοπλισμένοι με έναν ειδικό μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ομαλή λειτουργία ακόμα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος -20oC.

Το σύστημα άντλησης γλυκόλης και η δεξαμενή αποθήκευσης γλυκόλης μπορούν να ενσωματωθούν μέσα στην μονάδα ή μπορούν να συναρμολογηθούν ξεχωριστά σε μια συμπαγή μεταλλική βάση για εύκολη εγκατάσταση. Το σύστημα άντλησης μπορεί να είναι ένα κλειστό κύκλωμα (circuit-loop)  ή να σχηματίζουν πρωτεύοντα  και δευτερεύοντα κυκλώματα για καλύτερη προσαρμοστικότητα στην ζήτηση για ψύξη και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύστημα πλήρωσης με διάλυμα γλυκόλης

Σε πολλές εφαρμογές συνιστάται ένα σύστημα αυτόματης πλήρωσης με μίγμα διαλύματος γλυκόλης. Αυτό το σύστημα παρέχει την αυτόματη ή χειροκίνητη πλήρωση με το διάλυμα γλυκόλης με την καταναλισκόμενη ποσότητα. Επίσης ανιχνεύει διαρροή υγρού ή την πτώση πίεσης και ενεργοποιεί alarm.Τελευταία νέα

Κεντρικό Σύστημα Κλιματισμού - Κτίριο Δάκων Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το νέο κατάστημα Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ κατασκεύασε το κεντρικό σύστημα παραγωγής κρύου και θερμού για τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΔΑΚΩΝ Αναπτυξιακή ΑΕ.

Περισσότερα

Πελάτες