Πρωτοποριακές Λύσεις
Βασισμένες σε Τεχνογνωσία
Αερόψυκτοι ή εξατμιστικοί συμπυκνωτές
Home / Εξοπλισμός / Βιομηχανική Ψύξη / Αερόψυκτοι ή εξατμιστικοί συμπυκνωτές

Αερόψυκτοι ή εξατμιστικοί συμπυκνωτές

Απομακρυσμένοι αερόψυκτοι συμπυκνωτές 

Στις εγκαταστάσεις που υλοποιούμε χρησιμοποιούμε συμπυκνωτές από τους πιο αξιόπιστους διεθνείς κατασκευαστές όπως  Güntner Γερμανίας, Goedhard Ολλανδίας και Onda Ιταλίας.

Οι συμπυκνωτές των συστημάτων μας είναι σχεδιασμένοι κυρίως με ένα επιπλέον στοιχείο υπόψυξης για να διασφαλισθεί η διαρκής υπόψυξη του ψυκτικού μέσου, ακόμη και σε φορτία αιχμής.

Εξατμιστικοί  συμπυκνωτές

Οι εξατμιστικοί συμπυκνωτές επιτυγχάνουν μια σημαντικά υψηλότερη απόδοση του συστήματος ψύξης. Λειτουργούν σε θερμοκρασία συμπύκνωσης περίπου 10°C χαμηλότερη από τους αερόψυκτους συμπυκνωτές παρέχοντας πολύ μεγαλύτερο COP από το αερόψυκτο σύστημα συμπύκνωσης. Μπορεί να επιτευχθεί περισσότερο από 20% εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι εξατμιστικοί συμπυκνωτές είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για συστήματα ψύξης αμμωνίας και για τα συστήματα με φθοριούχα αέρια όπου δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί σύστημα με υδρόψυκτο συμπυκνωτή και πύργο ψύξης.

Στις εγκαταστάσεις μας χρησιμοποιούμε εξατμιστικούς συμπυκνωτές EVAPCO ή  BALTIMORE (BAC).

Υδρόψυκτοι συμπυκνωτές υδραυλωτοί (shell and tube) που συνεργάζονται με πύργους ψύξεως 

Είναι κατάλληλοι για συστήματα ψύξης μεσαίας θερμοκρασίας με φθοριούχα αέρια. Επιτυγχάνουν αξιοσέβαστη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τους αερόψυκτους συμπυκνωτές. Έχουν χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους εξατμιστικούς συμπυκνωτές.

Απαιτούν αφαλάτωση και επεξεργασία νερού με βιοκτόνα, τακτικούς ελέγχους και ετήσιο πλήρη βιολογικό καθαρισμό που εκτελείται από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

Στις εφαρμογές μας χρησιμοποιούμε υδρόψυκτους υδραυλωτούς συμπυκνωτές (shell and tube) Alfa Laval Σουηδίας ή Onda Ιταλίας και πύργους ψύξεως EVAPCO Ιταλίας ή BALTIMORE Βελγίου.

Οι εξατμιστικοί και οι υδρόψυκτοι συμπυκνωτές καταναλώνουν μια σημαντική ποσότητα νερού και απαιτούν επάρκεια νερού.Τελευταία νέα

Κεντρικό Σύστημα Κλιματισμού - Κτίριο Δάκων Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το νέο κατάστημα Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ κατασκεύασε το κεντρικό σύστημα παραγωγής κρύου και θερμού για τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΔΑΚΩΝ Αναπτυξιακή ΑΕ.

Περισσότερα

Πελάτες