Πρωτοποριακές Λύσεις
Βασισμένες σε Τεχνογνωσία
Ιατρικά Εξαρτήματα

Ιατρικά Εξαρτήματα

Τα ιατρικά εξαρτήματα είναι μια ευρεία ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των συρίγγων, των γαζών μέχρι τα πιο εξελιγμένα όπως βηματοδότες καρδιάς ή ορθοπεδικά εμφυτεύματα.

Η παραγωγή ιατρικών εξαρτημάτων έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις υψηλής ποιότητας και διέπεται από αυστηρούς κανόνες.

Τα ιατρικά εξαρτήματα μπορούν να χωριστούν σε δύο κύριες κατηγορίες: τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα προσωρινά σαν σύριγγες και χειρουργικά όργανα, και τα προϊόντα τα οποία τοποθετούνται μόνιμα μέσα στο ανθρώπινο σώμα όπως τα εμφυτεύματα.

Τα ιατρικά προϊόντα της πρώτης κατηγορίας παράγονται κυρίως σε αυτόματες γραμμές, χωρίς ανθρώπινη επαφή. Τα κρίσιμα στάδια της διεργασίας λαμβάνουν χώρα σε μικρο-περιβάλλοντα με συνθήκες καθαρότητας κλάσης 1.000 (ISO 6) ή κλάσης 10.000 (ISO 7), ενώ οι γύρω περιοχές διατηρούνται σε κλάση καθαρότητας 100.000 (ISO 8).  Το τελικό στάδιο της παραγωγής περιλαμβάνει την αποστείρωση των προϊόντων.

Τα ιατρικά εξαρτήματα της δεύτερης κατηγορίας, όπως οι βηματοδότες, οι τεχνητές καρδιακές βαλβίδες, τα ορθοπεδικά εμφυτεύματα κλπ έχουν μια πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής και απαιτούν την ανθρώπινη παρέμβαση σε πολλά ευαίσθητα στάδια της διαδικασίας παραγωγής τους. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα προϊόντα δεν επιτρέπουν την τελική αποστείρωση. Τα προϊόντα αυτά παράγονται κυρίως σε καθαρούς χώρους κλάσης 100 (ISO 5), ενώ οι γύρω περιοχές διατηρούνται σε κλάση 1.000 (ISO 6) ή 10.000 (ISO 7). Όταν είναι εφικτό, οι κρίσιμες διεργασίες πραγματοποιούνται σε μονωτές και το προσωπικό που εργάζεται μπορεί να παρεμβαίνει με τη χρήση γαντιών. Όταν απαιτείται η ανθρώπινη παρέμβαση, οι κρίσιμες διεργασίες λαμβάνουν χώρα σε ειδικές ανοιχτές καμπίνες όπου ο υπερκαθαρός αέρας φιλτραρισμένος με φίλτρα ULPA διοχετεύεται συνεχώς προς το εργαζόμενο προσωπικό και ολόκληρη η περιοχή διατηρείται σε κλάση καθαρότητας 100 (ISO 5).

Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ μπορεί να προσφέρει λύσεις που συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή των καθαρών χώρων, φίλτρανση ULPA, καθώς και τον εξοπλισμό HVAC και ο αυτοματισμός που ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις υψηλές απαιτήσεις της Βιομηχανίας Ιατρικών Συσκευών.Τελευταία νέα

Κεντρικό Σύστημα Κλιματισμού - Κτίριο Δάκων Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το νέο κατάστημα Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ κατασκεύασε το κεντρικό σύστημα παραγωγής κρύου και θερμού για τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΔΑΚΩΝ Αναπτυξιακή ΑΕ.

Περισσότερα

Πελάτες