Πρωτοποριακές Λύσεις
Βασισμένες σε Τεχνογνωσία
Σοκολάτα και Καραμέλες

Σοκολάτα και Καραμέλες

Στη βιομηχανία σοκολάτας και καραμελών κατασκευάζουμε συστήματα για:  

  • Κλιματισμό χώρων παραγωγής και συσκευασίας στους 18o ÷ 20oC με έλεγχο θερμοκρασίας και υγρασίας
  • Τροφοδοσία με ψύξη των σηράγγων ψύξης και μηχανών γκλασαρίσματος
  • Τροφοδοσία τεμπεριών με κρύο νερό
  • Αερισμός χώρου παραγωγής
  • Ψυχόμενους θαλάμους για την αποθήκευση των πρώτων υλών ή του τελικού προϊόντος

Ο κλιματισμός και η ψύξη είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχή παραγωγή σοκολάτας και καραμελών. Οι κατάλληλες συνθήκες αυξάνουν τον όγκο της παραγωγής, μειώνουν το κόστος της καθώς επίσης βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων.

Η σημασία της σχετικής υγρασίας:

Τα πιο σημαντικά θέματα στην παραγωγή και διακίνηση της σοκολάτας και των καραμελών είναι η σχετική υγρασία.

Οι απαιτήσεις για την σχετική υγρασία εξαρτώνται από την περιεκτικότητα του προϊόντος σε υγρασία.

Εάν η σχετική υγρασία είναι έξω από τις απαιτούμενες τιμές, τα προϊόντα γίνονται κολλώδη μουχλιάζουν, χάνουν τον αρχικό τους σχήμα και την υφή ή μπορεί να αποκτήσουν δυσάρεστες κηλίδες στην επιφάνεια.

Η σημασία της θερμοκρασίας:

Η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το σημείο τήξης του προϊόντος (κυρίως στις σοκολάτες), διαφορετικά το προϊόν αλλοιώνεται (η υφή, το σχήμα και γεύση υποβαθμίζεται σημαντικά).

Η χαμηλή θερμοκρασία είναι ευεργετική για το προϊόν, επειδή αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής αποθηκεύσεώς του, αλλά αν αυτό δεν είναι μια απαίτηση, η χαμηλή θερμοκρασία δεν είναι κρίσιμη. Η χαμηλή θερμοκρασία δημιουργεί το πρόβλημα της συμπύκνωσης της υγρασίας του προϊόντος με κηλίδες δυσάρεστες στην επιφάνεια εάν μεταφέρεται σε ένα θερμότερο μέρος και η συσκευασία του δεν είναι σωστά στεγανοποιημένη . Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητες οι προσεκτικές εκτιμήσεις για θερμοκρασίες των χώρων.

Συστινόμενες Συνθήκες για Αποθήκευση προϊόντων ζαχαροπλαστικής

 

Συνθήκες Αποθήκευσης

Προϊόντα

Θερμοκρασία Αποθήκευσης oC

Σχετική Υγρασία %

Διάρκεια Ζωής Αποθήκευσης

Σοκολάτα Γαλακτος

-20 / +18

40 %

6 - 12 μήνες

Σκληρές Καραμέλες 

-20 / +18

40 %

1.5 - 6 μήνες

Γκαμντροπς (τσίχλες από ζελατίνη)

-20 / +18

65 %

2.5 - 12 μήνες

Μαρσμάλοου

-20 / +18

65 %

2 - 9 μήνες

Κακάο

0 / +4

50 / 70 %

1 yχρόνο και

Καφές

1.5 / +18

80 / 85 %

2 - 4 μήνες

Μέλι

10

 

1 yχρόνο και

Ξηροί Καρποί

0 / 10

65 / 75 %

αρκετοί μήνες

Προτεινόμενες Συνθήκες Διαδικασίας Σχεδίασης Αέρα

 

Συνθήκες Διαδικασίας

Τμήμα

Θερμοκρασία Αποθήκευσης oC

Σχετική Υγρασία %

Enrober room

27 / 29

25 / 30 %

Σηραγγα ψύξης

2 / 7

70 / 85 %

Συσκευασία Σοκολάτας

18

50 %

Αποθήκευση τελικού προϊόντος σοκολάτας

18

50 %

Ξήρανση τσίχλας

52 / 66

15 / 25 %

Αποθήκευση τελικού προϊόντος τσίχλας

10 / 18

65 %

Προσαγωγή αερα ψυξη σκληρής καραμέλας

21 / 24

35 / 40

Συσκευασία σκληρής καραμέλας

21 / 24

35 / 40

Αποθήκευση σκληρής καραμέλας

10 / 21

40

The above tables contain information from ASHRAE Refrigeration Handbook 2010




Σχετικά Έργα

Chipita Romania SA Clinceni Romania, γραμμή παραγωγής cake bars

Chipita Romania SA Clinceni Romania, γραμμή παραγωγής cake bars

A state of the art application, the first large scale ISO 8 cleanroom for food processing.

Cream Line εργοστάσιο σοκολάτας, Ρουμανία

Cream Line εργοστάσιο σοκολάτας, Ρουμανία

HVAC and Refrigeration systems for chocolate production plant

Τελευταία νέα

No documents found.

Πελάτες

  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "
  • "