Πρωτοποριακές Λύσεις
Βασισμένες σε Τεχνογνωσία
Μουσεία και Βιβλιοθήκες
Home / Τομείς Δραστηριότητας / Κτίρια / Μουσεία και Βιβλιοθήκες

Μουσεία και Βιβλιοθήκες

Η διατήρηση των αντικειμένων τέχνης και ιστορικής αξίας είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι περιέχουν την ιστορική κληρονομιά των πολιτών και αποδεικνύουν επιτεύγματα της ανθρωπότητας στην διάρκεια του χρόνου.

Τέτοια αντικείμενα διατηρούνται σε μουσεία, βιβλιοθήκες και γκαλερί απαιτώντας ιδιαίτερες συνθήκες κλιματισμού και ελέγχου ποιότητας αέρα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθούν ζημιές στα εκθέματα από τους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό είναι ότι αυτά τα αντικείμενα εκτίθενται σε δημόσιους χώρους, ένα ζήτημα που δημιουργεί σημαντική αστάθεια των συνθηκών αέρα και καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να διατηρηθούν σταθερές συνθήκες του αέρα και της ποιότητάς του.

Σχετική υγρασία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό των κατάλληλων συνθηκών για τη διατήρηση των αντικειμένων και επηρεάζει άμεσα τις βιολογικές, μηχανικές και χημικές ιδιότητες των εκθεμάτων.

Η θερμοκρασία πρέπει να ελέγχεται επειδή οι υπερβολικές συνθήκες θερμοκρασίας μπορούν να κάνουν τα εκθέματα εύθραυστα ή να επιταχύνουν την αλλοίωση τους. Παρ 'όλα αυτά ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας είναι η ανάγκη να διατηρηθεί σταθερή η σχετική υγρασία από τη στιγμή που οι  διακυμάνσεις της θερμοκρασίας επηρεάζουν άμεσα σχετική υγρασία.

Το φιλτράρισμα των ρύπων είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι πολλές ουσίες, όπως το διοξείδιο του θείου, η φορμαλδεΰδη, η αμμωνία, τα οξέα κλπ μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα εκθέματα ακόμα και σε μικρές συγκεντρώσεις.

Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ διαθέτει βαθιά γνώση σε συστήματα HVAC για μουσεία, γκαλερί και βιβλιοθήκες και έχει υλοποιήσει έργα στα πιο γνωστά μουσεία στην Ελλάδα όπως το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Η εταιρεία μας προσφέρει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των συστημάτων HVAC για μουσεία, βιβλιοθήκες, κ.λπ. όπως:

  • Κεντρικά ψυχοστασία και λεβητοστάσια
  • Μονάδες επεξεργασίας αέρα πολλαπλών ζωνών με προθέρμανση, ψύξη, μεταθέρμανση του αέρα και στοιχεία αφύγρανσης
  • Φιλτράρισμα αέρα από σωματίδια και ρύπων αερίων
  • Συστήματα ύγρανσης
  • Συστήματα αφύγρανσης με αποξηραντικούς αφυγραντήρες
  • Δίκτυα αγωγών διανομής αέρα με κατάλληλη διάχυση αέρα με προσοχή στην κίνηση του αέρα, προκειμένου ο αέρας να μην διαχέεται  απευθείας στα εκθέματα
  • Πλήρη συστήματα αυτοματισμού για καλύτερη ρύθμιση του εξοπλισμού στην τρέχουσα ζήτηση

Η εταιρεία μας μπορεί να στηρίξει τους πελάτες της και τα εθνικά ιδρύματα στον αρχικό σχεδιασμό και στον προσδιορισμό των απαιτήσεων των μουσείων, αιθουσών, γκαλερί ή εκθεσιακών κέντρων σε σχέση με τις ειδικές ανάγκες των συγκεκριμένων εκθεμάτων και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.Τελευταία νέα

Κεντρικό Σύστημα Κλιματισμού - Κτίριο Δάκων Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το νέο κατάστημα Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Η Β. Μπουγάτσος ΑΤΕΕ κατασκεύασε το κεντρικό σύστημα παραγωγής κρύου και θερμού για τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΔΑΚΩΝ Αναπτυξιακή ΑΕ.

Περισσότερα

Πελάτες